Παστίτσιο ανα 100 γρ: Θερμίδες: 195 Πρωτεΐνες: 8 Υδατάνθρακες: 23 Λίπη: 8
Υλικά για τον κιμά: 1 1/2 πακέτο σόγια βιολογική 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά 2 κσ πελτέ 1 κονκασέ ντομάτα 1 1/2 κγ αλάτι 1/2 κγ πιπέρι 5 μπαχάρια 1 ξυλάκι κανέλα 2 δαφνόφυλλα 2 κύβους λαχανικών 2 γαρύφαλλα 1 1/2 κγ ζάχαρη Υλικά για τη μπεσαμέλ: 100 ml ελαιόλαδο 250 γρ αλεύρι 1 1/2 λίτρο γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη 200 γρ φυτικό κίτρινο τυρί 1 και αλάτι 1/2 κγ πιπέρι 2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ ξεκινάμε τον κιμά. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τον κιμά σόγιας να ζεματιστεί για δύο λεπτά. Σουρώνουμε και στίβουμε καλά τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για δύο λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας, το κονκασέ και ρίχνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει. Ξεκινάμε τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις καβουρδιστεί το αλεύρι προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα σόγιας ενώ ανακατεύουμε με δύναμη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια κρέμα με ωραία υφή. Προσθέτουμε το τυρί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Tip: αν η μπεσαμέλ κάνει σβόλους μπορούμε να τη χτυπήσουμε σε μπλέντερ για ένα λεπτό. Στρώνουμε τα μακαρόνια στο ταψί και τα ανακατεύουμε με τον μισό κιμά και δύο κσ μπεσαμέλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άλλο μισό κιμά και τέλος τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για να μην διαλυθεί και σερβίρουμε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου