Vegan Κεφτεδάκια με πατάτες country


Κεφτεδάκια με πατάτες ανά 100 γρ: Θερμίδες: 215 Πρωτεΐνες: 8 Υδατάνθρακες: 18 Λίπη: 12

Υλικά:

200γρ κιμάς σόγιας fytro
Μισό σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
1 κοφτή κσ αλάτι 

1 κγ πιπέρι
70γρ σιμιγδάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ντομάτες τριμμένες
2 κύβους λαχανικών λιωμένους
Μπόλικος φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος.

1 φλ ελαιόλαδο
2 "αυγά" από λιναρόσπορο (για τα αυγά από λιναρόσπορο η αναλογία ενός αυγού 1 κσ λιναρόσπορο με 3 κσ βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά)
Λάδι για το τηγάνισμα 

Για τις πατάτες:
2 μικρές πατάτες

καπνιστή πάπρικα
αλάτι
ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύoμε πρώτα τα στέρεα υλικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί και φτιάχνουμε μπαλάκια.Αν έχει πολλά υγρά και διαλύεται προσθέτουμε σιμιγδάλι μέχρι να έρθει σε ισορροπία.Αν είναι πολύ στεγνός τρίβουμε άλλη μια ντομάτα ή προσθέτουμε νερό Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.


Για τις πατάτες:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδονάτες με τη φλούδα. Ύστερα τις βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι και τη ρίγανη. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Σχόλια