Vegan Bolognese


Bolognese ανά 100 γρ: Θερμίδες: 234 Πρωτεΐνες: 13 Υδατάνθρακες: 32 Λίπη: 6

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια της προτίμισής μας
αλάτι

Για τον κιμά:

1 1/2 πακέτο σόγια βιολογική
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά 2 κσ πελτέ 1 κονκασέ ντομάτα 1 1/2 κγ αλάτι 1/2 κγ πιπέρι 5 μπαχάρια 1 ξυλάκι κανέλα 2 δαφνόφυλλα 2 κύβους λαχανικών 2 γαρύφαλλα
1 1/2 κγ ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

Τριμμένη παρμεζάνα vegan (εγώ χρησιμοποιώ parveggio grated)
ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ ξεκινάμε τον κιμά. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τον κιμά σόγιας να ζεματιστεί για δύο λεπτά. Σουρώνουμε και στίβουμε καλά τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για δύο λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας, το κονκασέ και ρίχνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια μόλις βράσουν και όταν "δέσει" και ο κιμάς σερβίρουμε!




Σχόλια