Vegan Γιουβέτσι


Γιουβέτσι ανά 100 γρ: Θερμίδες: 211 Πρωτεΐνες: 8 Υδατάνθρακες: 30 Λίπη: 8

Υλικά:
1 πακέτο κριθαράκι
1 πακέτο fry's thick chunky strips (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
1 φλ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κονκασέ
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
250 ml νερό

Για το σερβίρισμα:
παρμεζάνα parveggio grated
ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι αρχίσει να μαραίνεται προσθέτουμε τα chunky strips και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ και προσθέτουμε το νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε σε ένα ταψί το περιεχόμενο της κατσαρόλας, το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Αν το ταψί μας δεν έχει καπάκι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια