Vegan γύρος "χοιρινός"


Υλικά:
2 πίτες για σουβλάκι
1 μικρή πατάτα
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 συσκευασία vegan γύρο (θα τη βρείτε στο bamboo vegan)
πάπρικα γλυκιά
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι

Για το τζατζίκι
1 γιαούρτι sojade
1 μικρό αγγούρι ή 1/2 μεγάλο
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ξύδι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες ενώ έχουμε βάλει λάδι στο τηγάνι να ζεσταίνεται. Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που μας αρέσει, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε και τις τηγανίζουμε. Στο μεταξύ προετοιμάζουμε το τζατζίκι. Τρίβουμε το αγκούρι σε ένα μπωλ κάθετα στον τρίφτη. Το στίβουμε καλά και τρίβουμε και το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και αφαιρούμε το πολύ λάδι. Ψήνουμε τις πίτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βγουν οι πίτες ρίχνουμε 3 κσ ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τον γύρο. Κόβουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.








Σχόλια